sneekweek

 

2023

Sneekweek augustus

We hebben de Sneekweek gezeild. Er hadden zich 14 Larken ingeschreven. Het moederschip lag weer op een strategische plaats waar de meeste larken omheen konden liggen. Stef Gierveld sliep aan boord en zorgde dat er voor iedereen koffie was.

We gingen de eerste dag met prima weer van start en hebben een mooie wedstrijd gevaren alleen Germ ging om en Johan na de finish. We waren mooi voor het slechte weer binnen dus geen probleem.

De 2e dag was ook prima zeilweer alleen ging Harry naar de verkeerde boei in de overtuiging dat de goede was. Ja, de Sneekweek is inderdaad een wedstrijd en een puzzeltocht.

De 3e en de 4e dag werd er na een hevige discussie niet gevaren. Stef, Jort en Warner gingen nog wel even het meer op en concludeerden dat het inderdaad te hard waaide.

De 5e dag was het prachtig zeilweer alleen Harry ging om bij het gijpen. Maar als je dacht nou heb ik hem had je het mis want hij had hem weer snel overeind en werd toch nog 4e.

De laatste wedstrijd was erg spannend Stef had 6 punten en Harry 9 punten. Dus kat in het bakje voor Stef, alleen de druk was wel hoog voor Stef.

Wat gebeurd er Harry wordt 1e en Stef 5e. Harry 1 punt meer dus de hoofdprijs. Harry het is je echt gegund je hebt inderdaad het sterkste gezeild, proficiat.

Na de laatste wedstrijd hebben we alles nog even uitvoerig besproken. Germ won de bvdr prijs maar kon er helaas niet bij zijn want hij moest tarwe oogsten maar werd vertegenwoordigd door zijn dochter Petronel. Er werd voor de saamhorigheid door iedereen een beerenburgje gedronken.

Ook de aanwezigheid van de vele fans werd erg op prijs gesteld. De conclusie van iedereen was dat het een geweldige Sneekweek was en voor herhaling vatbaar.

Uitslagen:
1. Harry Gierveld
2. Stef Giefveld
3. Johan Klaver
4. Fokke Wijnstra
5. Johan Beekman
6. Ben Wiegers
7. Gerben de Jong
8. Sjoerd Vos
9. Willemien Haagsma
10. Paul Ruiter
11. Jort Hovenga
12. Warner Sinnige
13. Mijndert van den Bert
14. Arjan Ramaker