sneekweek

 

2022

Omgaan met teleurstellingen!! Zo hebben velen van ons het beleefd en ervaren. Het begon met Johan Beekman die de 1e wedstrijd als enige de lange baan voer. De 2e wedstrijd werden 11 Larkenzeilers eruit geprotesteerd wegens het niet ronden van de boei. Ben Wiegers die 2 maal omsloeg en het uiteindelijk voor gezien hield, Henk Scholten die door de blokkeringen op de weg niet tijdig aan de start kon verschijnen, veel uitstel door toedoen van te weinig wind of winddraaiingen, Johan Klaver die aan kop lag en richting de verkeerde boei voer en als klapstuk Stef Gierveld die de laatste race last had van hyperfocus en totaal de verkeerde baan aflegde.

Was het dan zo`n vervelende Sneekweek???? Echt niet!!!!!! We zijn als Larkenzeilers gegroeid. Het was soms vallen en opstaan maar daaruit voortvloeiend ontstonden er ook goede en leuke leermomenten. Het niveau gaat op deze manier omhoog en waar eindigt dit??

Wat te zeggen van onze 3 verse Larkenzeilers die ieder hun 1e Sneekweek zeilden. De concurrentie is in de maak! Ook de zon was gedurende het hele evenement aangenaam aanwezig. Tevens over de wind weinig te klagen. Er was best vaak uitstel maar we hebben uiteindelijk prima kunnen zeilen. Maar bovenal………..het was gezellig! Met name het samen zijn op het moederschip ‘Deane’. Inmiddels een vertrouwde plek. Duidelijk herkenbaar aan de Larken die er om heen liggen wordt daar menig kopje koffie gedronken om de dag te beginnen. Na elke wedstrijd wordt er geëvalueerd waarbij menig deskundige aan het woord komt.

Beste Larkgenoten bedankt voor de gezelligheid en rivaliteit. Hopelijk tot ziens in Eastermar.

Stef Gierveld L140