princenhof

 

2023

Princenhoftocht 1-2 juli

Éen van onze jaarlijkse evenementen, georganiseerd door de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo.

Met een windkracht vier vertrok een tiental Larken richting Hooidammen. Vanaf de B-boei plat voor de wind. Het was Warner die de gijp bij het baken van de Kromme Ee niet tot een goed einde bracht. Erg jammer voor de rescue boot met de beide dames, want Warner was alweer zeilend toen zij arriveerden. Ze hadden na de rescue cursus zo gehoopt één en ander in de praktijk te kunnen brengen. Johan Klaver heeft hun toen ter compensatie aangeboden om op zondag bij een afgesproken boei hun dat plezier alsnog te gunnen. Hij is zo lief voor iedereen! 

Harry ging met een comfortabele voorsprong door de Kromme Ee en Germ volgde op een mooie tweede plek. Echter, in de laatste tweehonderd meter voor de finishlijn, komt Bram stiekem langs de wal aansluipen. En na het passeren van Germ, maakt hij het Harry nog flink moeilijk tot op een halve bootlengte. Daarna samen na de lunchpauze in de Folkertsloot bij mevrouw Brada. Was super!

De tweede start bij de Philipspôle en een in de wind kruisend rak Folkertsloot. Af en toe een dikke vlaag +/- 5. Met een mij in de nek hijgend groepje, via een flink golvende wijde Ee, naar het Starteiland, en verrassend derde worden. 

Warner stuntte nog vlak voor de finish door Germ te verslaan. Volgens Warner “sneu” voor Germ, maar zijn “plezier” was duizend maal groter.

Zondag vanwege de harde wind niet gezeild, maar wel mooi met de groep koffie en appeltaart in het Theehuis.