oudega

 

2023

Oudega Gaastmeer 2 september

We hebben geen wedstrijd gevaren maar een toertocht, je weet wel het zich verplaatsen in groepsverband voor het mooi.
Het was echt Larkenweer, licht windje zonnetje perfect. Iedereen was mooi op tijd aanwezig behalve de voorzitter, die had een lege accu.
Maar een telefoontje naar Harry was niet bij iedereen aangekomen. Daardoor ontstond een lichte ongerustheid onder de leden.
Maar 1 minuut over half elf kon toch het palaver beginnen. De uitleg was niet zo moeilijk, iedereen kreeg een routekaart en de tocht ging naar Gaastmeer.

Na een voorspoedige tocht konden we afmeren (of aanmeren) bij het restaurant waar een tafel gereserveerd was.
Na de lunch gingen we onder ideale omstandigheden weer terug naar Oudega.
Ook was er een fotografe die graag een paar nostalgische foto’s wou maken. Compleet met oude broek, pet en trui was deze metamorfose Paul op het lijf geschreven. We kregen onderweg veel complimenten over de Larken, het was ook een mooi gezicht 12 Larken te zien varen.
Na terugkomst heeft iedereen zijn Lark weer afgetuigd en op de trailer gezet. Het is bijzonder te zien hoe iedereen iedereen helpt.
Jan Brederode is altijd erg behulpzaam, hij was als een van de eerste bij de trailerhelling maar werd als laatste uit het water gehaald.
Als afsluiting hebben we met zijn allen bij de pizzeria gegeten. Er was een tafel gereserveerd en de bediening en het eten was prima.
Maar je moet natuurlijk wel van Italiaans eten houden.
Alleen is de keus in Oudega niet zo groot, behalve de pizzeria is er alleen nog een katten cafe dwz je kan daar katten aaien.
We hebben Johan B van te voren maar niet verteld dat het een pizzeria werd want Italiaans heeft niet zijn voorkeur.
We kunnen terugzien op een geslaagde dag en iedereen ging tevreden huiswaarts.

Johan Klaver