almelo

 

2021

In Almelo is altijd wat te doen! Maar liefst 15 Larken hadden zich aangemeld voor deze 11e editie van de Heijn Voskamp bokaal op 12 september 2021. Al tegen half negen zondagochtend druppelden de eerste zeilers de poorten van de A.W.V. binnen. Zoals besteld en voorspeld bleef het droog maar belangrijker nog….., er was wind!!

Jack Brans moest door bandenpech aan de boottrailer zijn deelname staken.

De boten werden kundig te water gelaten door de takelploeg waarna er een kop koffie klaar stond met een heerlijke zelfgemaakt taart van Elly. Namens ons allen dank hiervoor, de waardering is groot.

Als Mijndert op het zelfde niveau gaat zeilen zoals Elly de taarten bakt dan staat ons nog wat te wachten! Jack vond inmiddels troost in zijn 2e stuk taart.

Om half 11 werden de zeilers bijeen geroepen voor het palaver. De banenkaarten werden uitgedeeld en toelichting werd gegeven. Maar liefst 4 wedstrijden zouden er gevaren worden.

Iets over 11 klonk het eerste startschot. Wat opviel was dat er een 2-tal nieuwe gezichten te zien waren. In de L144 voer Kees, de kleinzoon van Johan K.

De L142 werd bemand door Wim F, een kennis van Harry G. Beiden hebben de eerste kennismaking in de lark beleeft en wellicht krijgt het een vervolg. We wachten af……

De 2e start volgde 10 minuten nadat de laatste boot over de finish kwam. Over de windkracht was weinig te klagen. De moeilijkheid zat hem vooral in de koers naar boei 1. Wegvallende en draaiende wind achter de loods zorgde veelal voor lastige keuzes. Na de lunch volgde de 3e wedstrijd. Johan K. klom in zijn boot en zei tegen zijn kleinzoon Kees: “Let nu goed op jongen, ik zal je laten zien hoe het moet!” Niets was minder waar!! Hij liet niet alleen Kees zien hoe het moest. De L144 voer weg en we hebben hem ook niet weer gezien. Vanaf de kant kon het schouwspel goed gevolgd worden. Het terras begon langzaam vol te lopen.

Wat ook opviel was de L9 met Paul de R. De man ontpopt zich als een serieuze sprinter. Vanaf de start schoot hij zich meerdere keren af, ronde als een van de eerste de bovenboei en………………..ging dan als een nachtkaars uit. Waar gaat het mis Paul?? Is het de druk??

Anton vd G. zeilde in de L49 van Ron H. Dit ging hem klaarblijkelijk zo goed af dat hij wat overmoedig werd en tijdens de 4e wedstrijd de controle verloor en omsloeg. Kwam het door de snelheid?!

Terwijl de laatste boten de finish passeerden, werden de eerste boten alweer uit het water getakeld. Dit ging prima, totdat net als vorig jaar de takel wat moeite kreeg met de continuïteit. Het geval was namelijk dat het ding alleen nog maar omlaag wilde en niet meer omhoog. Er was in ieder geval totaal geen paniek. De drukte van mensen rondom het takelgebied stroomde weg. Menigeen nam plaats op een stoel en bestelde een drankje. Goede gesprekken volgden en er heerste een prettige onthaaste sfeer. Heerlijk zo’n kapotte takel!!!

Met spanning werd er uitgekeken naar de prijsuitreiking. Mijndert noemde van onder naar boven de totaaluitslag (zie onderstaand). 

Tevens werden de vrijwilligers, waaronder de takelploeg en barpersoneel middels een luid applaus en een fles rode wijn, bedankt voor hun inzet. Rest mij jullie te bedanken voor alweer een prachtig zeilseizoen!!

Stef Gierveld, L140

 

Met de foto’s en filmpjes van Jack B., de tekst van Stef G. en de montage van Hessel H. is een filmpje van dit evenement tot stand gekomen.

Klik hier voor het filmpje.